Formule 1 LIVE

Als je de Formule 1 LIVE bekijken wilt, welke mogelijkheden zijn er dan? Gelukkig zijn er veel mogelijkheden als je de GP’s die dit jaar plaatsvinden wilt bekijken. Zo zijn er diverse televisie zenders die de Formule 1 LIVE uitzenden. Ziggo Sport zengt de GP’s LIVE uit bijvoorbeeld. Ziggo Sport is een gratis zender die alle Ziggo klanten binnenkrijgen, je hoeft dus niks te betalen om te kunnen kijken. Daarnaast zendt Ziggo ook sommige trainingen en kwalificaties uit. Welke precies uitgezonden worden is niet bekend, dit is afhankelijk van andere sportevenementen die plaatsvinden. Bij andere, belangrijke evenementen, krijgen die voorrang. Belgische televisiekijkers kunnen afstemmen op RTBF en Telenet. Deze kanalen zijn in Nederland niet te ontvangen trouwens. Wil je de Formule 1 LIVE zien met Engelstalig commentaar? Dan moet je afstemmen op het Engelstalige kanaal Sky Sports. Deze sportzender heeft aangegeven dat de wedstrijden in ieder geval tot 2024 worden uitgezonden. Of ze daarna doorgaan met uitzenden is op dit moment nog niet bekend. Houd het televisie en sport nieuws in de gaten als je hiervan op de hoogte wilt blijven. De BBC zendt in ieder geval geen GP wedstrijden meer uit, vanwege bezuinigingen. Overigens kun je vaak ook bij online wedkantoren zoals Unibet of Bwin live kijken naar races. Je moet dan wel geregistreerd zijn bij hun site (doorgaans alleen interessant wanneer je wel eens weddenschappen afsluit op de uitkomst van Formule 1 races. Hou je niet van wedden, dan kun je beter een andere manier van live kijken kiezen).

Spanning tijdens de Formule 1 LIVE

Tijdens een GP (of een andere autosport wedstrijd) die verreden wordt is het natuurlijk enorm spannend wie er met de titel vandoor gaat. De wedstrijden duren vaak 1 – 1,5 uur en kennen vele facetten. Het is dan ook lastig om al na 15 minuten te zeggen wie er gaat winnen. Zelfs in de laatste paar honderd meter kunnen er nog grote veranderingen plaatsvinden. Een wagen kan altijd uitvallen door problemen bijvoorbeeld. Zo komt het regelmatig voor dat de motor oververhit raakt. Op voorhand weet je natuurlijk nooit wanneer dit gaat gebeuren en bij welke coureur.

LIVE streams

Wil je de Formule 1 LIVE niet via de televisie bekijken, dan is het altijd nog mogelijk om via internet een zogenaamde livestream op te zoeken. Als je in google Formule 1 LIVE stream intikt, dan krijg je verschillende resultaten. Zorg er wel voor dat je stabiele internetverbinding hebt. Is je internetverbinding traag of valt deze af en toe weg, dan kan dit leiden tot een stream die “stottert”. Dat zou natuurlijk jammer zijn, want misschien mis je net een belangrijk moment in de GP!

Formule 1 LIVE of terugkijken?

Het kan natuurlijk voor komen dat een GP LIVE wordt uitgezonden maar dat je niet in de gelegenheid bent om te kijken. Wat je dan kunt doen is de wedstrijd terugkijken op het moment dat het je uitkomt. Zorg er wel voor dat je de wedstrijd opgenomen hebt d.m.v. van mediaplayer of met een DVD-recorder bijvoorbeeld. Lukt dit niet, dan kun je altijd nog besluiten de samenvatting te bekijken. Het voordeel hiervan is dat deze minder lang duurt dan de hele GP. Je kunt dus snel ontdekken wie er heeft gewonnen, zonder dat je de belangrijke hoogtepunten mist. Die worden namelijk altijd getoond gedurende de samenvatting van een Formule 1 wedstrijd.